Фото: Telegram-канал Івана Федорова

За ініціативи Зеленського мер Мелітополя очолив Запорізьку ОВА

Вже колишній мер Мелітополя Іван Федоров очолив Запорізьку обласну військову адміністрацію. З відповідною ініціативою виступив президент Володимир Зеленський.

Указ глави держави опублікований на сайті Офісу президента.

"Призначити Федорова Івана Сергійовича головою Запорізької обласної державної адміністрації", — йдеться в указі Зеленського.

Водночас президент України звільнив Юрія Малашка з посади очільника Запорізької ОВА.

Іван Федоров пережив російський полон

Наразі місто Мелітополь Запорізької області перебуває в окупації, а вже колишнього чільника міста Івана Федорова 11 березня 2022 року викрали російські війська через відмову від співпраці з ворогом. Чиновника затримали в міському кризовому центрі, де він займався питаннями життєзабезпечення Мелітополя. Федорову надягли пластиковий мішок на голову та вивели з будівлі.

Згодом президент Зеленський повідомив, що викраденого мера катують через відмову сказати, що він радий бачити російську владу. Глава держави вимагав негайно звільнити його з полону. Вже 16 березня стало відомо, що Федоров перебуває в безпеці. Він продовжував займатися питаннями мелітопольців за межами міста.

Нагадаємо, народного депутата України Олексія Гончаренка 22 січня призначили президентом в Парламентській асамблеї Ради Європи. Політик очолив Комітет із питань міграції, біженців та переміщених осіб. Він став першим українцем, який очолив таку посаду в ПАРЄ.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 04.02.2024 15:28