Артем Шило під час засідання суду. Скріншот із відео

За колишнього радника Офісу президента Шила внесли заставу 30 млн грн

У четвер, 4 квітня, за колишнього радника Офісу президента України Артема Шила внесли 30 мільйонів гривень застави. Його підозрюють у причетності до організованої групи, яка заволоділа 94,8 мільйона гривень коштів "Укрзалізниці".

Про це повідомила прес-служба Центру протидії корупції.

"Маємо дві новини щодо кейсу Артема Шила. Перша. За нього уже внесли 30 мільйонів гривень застави. Цю інформацію нам підтвердили у прес-службі ВАКС", — йдеться у повідомленні. 

У Центрі протидії корупції зазначили, що один із адвокатів Шила сам є обвинуваченим у справі НАБУ та САП. Йдеться про Сергія Тарасюка. Він є фігурантом справи про можливе одержання 36 тисяч доларів київськими податківцями за сприяння у поверненні вилученого під час обшуку майна.

"Що ж до Шила, то після внесення застави він має дотримуватися низки обов'язків, зокрема здати закордонні паспорти, носити електронний браслет", — зазначили в прес-службі.

До того ж підозрюваному заборонено спілкуватися з приводу обставин справи із головою ОП Андрієм Єрмаком, його заступником Олегом Татаровим, міністром Олександром Камишіним, віце-прем'єром Олександром Кубраковим та низкою інших осіб. У разі порушення обов'язків внесену заставу можуть стягнути у дохід бюджету.

Варто зазначити, що лише сьогодні вранці Вищий антикорупційний суд обрав для колишнього радника Офісу президента запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Нагадаємо, 2 квітня Національне антикорупційне бюро та Спеціальна антикорупційна прокуратура викрили організовану групу на акціонерному товаристві "Укрзалізниця", яка заволоділа 94,8 мільйона гривень на закупівлях трансформаторів за завищеними цінами. Організатором схеми є колишній радник Офісу президента України Артем Шило.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 04.04.2024 18:23