Артем Шило під час засідання суду. Скріншот із відео

Колишнього радника Офісу президента Шила взяли під варту: яку заставу йому призначили

Вищий антикорупційний суд застосував запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до колишнього радника Офісу президента Артема Шила. Його підозрюють у причетності до організованої групи, яка заволоділа 94,8 мільйона гривень коштів "Укрзалізниці".

Про це повідомила Спеціалізована антикорупційна прокуратура.

"Слідчий суддя ВАКС 4 квітня підтримав позицію прокурора САП та застосував запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення 30 мільйонів гривень застави до колишнього радника Офісу президента України — керівника організованої групи, діяльність якої призвела до заволодіння 94,8 мільйона гривень під час закупівлі трансформаторів під час воєнного стану", — йдеться у повідомленні.

Термін дії запобіжного заходу — до 31 травня 2024 включно. У разі внесення застави на особу будуть покладені відповідні процесуальні обовʼязки.

Нагадаємо, що Національне антикорупційне бюро та Спеціальна антикорупційна прокуратура викрили організовану групу на акціонерному товаристві "Укрзалізниця", яка заволоділа 94,7 мільйона гривень на закупівлях трансформаторів за завищеними цінами. Організатором схеми є колишній радник Офісу президента України Артем Шило.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 04.04.2024 12:36