Фото: МВС

Загибель людей біля укриття у Києві: суд відпустив з-під домашнього арешту охоронця поліклініки

Суд відпустив з-під домашнього арешту охоронця поліклініки №3 Деснянського району Києва Вадима Мошкіна. Під час балістичного обстрілу Києва 1 червня 2023 року він не впустив людей в укриття, через що вони загинули.

Про це повідомила його дружина Тетяна Мошкіна, пише "Бабель".

За її словами, запобіжний захід з Вадима Мошкіна зняли.

В Деснянській окружній прокуратурі міста Києва, як пише "Суспільне", підтвердили цю інформацію. У відомстві пояснили, що за чинним законодавством, в Україні підозрюваного не можна утримувати під домашнім арештом понад шість місяців. Рішення суду про запобіжний захід для Мошкіна було прийнято наприкінці червня 2023 року. Тоді охоронцю поліклініки замінили утримання під вартою на нічний домашній арешт.

Після закінчення терміну арешту, зважаючи на те, що підозрюваний не ухилявся від слідчих дій, постійно перебував за місцем проживання, з'являвся на вимогу прокурорів і суду, нових правопорушень не скоював, прокуратура не ініціювала продовження запобіжного заходу.

Як пише "Суспільне", судовий розгляд справи про зачинене укриття триває. Сторона обвинувачення надає суду докази, зібрані під час розслідування. Мошкіну інкримінують ч. 3 ст. 135 ККУ. У разі доведення вини йому загрожує від трьох до восьми років в'язниці.

Варто зазначити, що на судовому засіданні 30 січня 2024 року Вадим Мошкін заявив, що не впустив людей в укриття, бо там не працювала каналізація. Адвокат підозрюваного наголосив, що підвал у поліклініці не можна вважати бомбосховищем, через його стан, який не відповідає нормам. 

Трагедія біля укриття у Києві

У ніч на 1 червня російські терористи завдали ракетного удару по Києву. Внаслідок падіння уламків ворожої ракети загинуло троє людей, в тому числі й дитина. За словами чоловіка загиблої жінки, укриття для місцевих жителів просто не відкрили.

За цю трагедію підозри оголосили першій заступниці Деснянської райдержадміністрації, директору медзакладу та його заступнику, а також охоронцю Вадиму Мошкіну. Пізніше підозру вручили й начальнику департаменту безпеки КМДА Роману Ткачуку — його відправили під цілодобовий домашній арешт. У вересні його відсторонили від посади.

Нагадаємо, у грудні в Києві охоронець однієї зі шкіл у Святошинському районі під час ракетної атаки росіян не пустив дітей у бомбосховище через те, що вони були з собакою. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 05.02.2024 20:17