Фото: vn.20minut.ua

Загибель військових на Запоріжжі внаслідок ракетного удару РФ: на Закарпатті оголосили жалобу

У п'ятницю, 3 листопада, у прифронтовому селі на Запоріжжі російська ракета вдарила по скупченню військових, яких вишикували для урочистостей до дня ракетних військ та артилерії. У Закарпатській області оголосили траур за загиблими воїнами 128-ї бригади.

Про це повідомляє Закарпатська ОВА.

"В районі виконання бойових завдань трагічно загинули наші побратими, воїни 128-ї ОГШБр, які ціною власного життя захищали незалежність України від окупантів", — йдеться у повідомленні.

В адміністрації наголосили, що 6 листопада на території Закарпаття оголошено триденну загальнообласну жалобу.

"Будуть приспущені державні прапори, щоранку о 09:00 вшановуємо пам’ять воїнів хвилиною мовчання, у храмах різних конфесій області відбудуться богослужіння. Наші герої живі до тих пір, поки живе пам’ять про них і їхні подвиги", — додали в ОВА.

Загибель військових на Запоріжжі: що відомо

Внаслідок удару по українських воїнах в прифронтовому селі Запоріжжя, яких, ймовірно, зібрали в одному місці, щоб нагородити на честь Дня артилерії, попередньо може йтися про понад 20 загиблих.

У соцмережах з'явилося відео одного з військових, який повідомив, що у бригаді, яка стоїть у Запорізькій області, сталася надзвичайна подія. За його словами, загинуло "дуже багато" захисників та цивільного населення, адже один з офіцерів вирішив провести урочисте нагородження бригади у прифронтовому селі.

"03.11.2023 року близько 10:00-11:00 години під час вручення нагород бійцям ЗСУ на території прифронтової зони Запорізької області внаслідок влучання ракети в місце, де власне відбувалось нагородження, загинуло попередньо понад 20 військових, в тому числі колишній керівник Хмельницького обласного РТЦК Возний Володимир Миколайович, нещодавно переведений на службу в РТЦК Запорізької області", — пишуть журналісти, посилаючись на власні джерела у МВС.

Нагадаємо, у Російській Федерації нарахували 35 780 смертей російських окупантів на війні з Україною. Підрахунки проводили за даними з відкритих джерел.

Дослідження провели російська служба ВВС та інтернет-ЗМІ "Медіазона". Наголошується, що отримана таким чином кількість не репрезентує реальний рівень втрат, адже інформацію беруть лише з публічних повідомлень про загибель військових. До них належать пости родичів, новини в регіональних ЗМІ та повідомлення місцевої влади.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 05.11.2023 09:59