Колаж TrueUA

Загроза застосування балістики: у низці українських областей оголошено повітряну тривогу (мапа)

У понеділок ввечері, 8 липня, у низці українських областей оголошено повітряну тривогу. Існує загроза атаки балістичним озброєнням.

Про це повідомляють у Telegram-каналі Повітряні сили Збройних сил України.

"Загроза застосування балістичного озброєння в областях, де оголошена тривога!" — йдеться у повідомленні військових.

Мапа повітряних тривог станом на 21:20 має такий вигляд:

У понеділок, 8 липня, в Україні оголошено повітряну тривогу

Мапа: alerts.in.ua

Обстріл Києва 8 липня: що відомо

Під час масованого обстрілу Києва в понеділок, 8 липня, російські окупанти запустили ракети в різні райони столиці України, де лунали вибухи та відбулися влучання в об’єкти громадської інфраструктури.

Серед об’єктів, у які влучили російські терористи під час атаки на столицю — дитяча лікарня "Охматдит". Там тривають рятувальні роботи, люди допомагають розбирати завали.

Окрім того, під час масованого обстрілу Києва російські терористи поцілили по житловому будинку Шевченківського району. За словами міського голови Віталія Кличка, внаслідок удару пошкоджені підʼїзди. Один під'їзд зруйновано. 

У Голосіївському та Шевченківському районах столиці були зруйновані або пошкоджені три трансформаторних підстанції ДТЕК. Також пошкоджень зазнали електромережі.

У другій половині дня ворог здійснив повторну атаку на столицю. Падіння уламків зафіксовано у Дніпровському районі столиці. Відбулося часткове руйнування будівлі медичного центру. Відомо про загиблих та травмованих. 

Нагадаємо, 8 липня внаслідок терористичної атаки на медичний заклад "Охмадит" у Києві, загинула 30-річна лікарка зі Львова Світлана Лук'янчук. Вона працювала нефрологом.

Своєю чергою міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко заявив, що з лікарні "Охмадит" триває евакуація працівників та дітей з пошкоджених корпусів. В медичному закладі немає світла, водопостачання та кисню.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 08.07.2024 21:25