Фото: сайт президента

Захист енергетики, відбудова України та конфлікт в Ізраїлі: Зеленський опублікував відеозвернення

У понеділок ввечері, 16 жовтня, президент України Володимир Зеленський вкотре звернувся до народу. Він, серед іншого, розповів про роботу над зміцненням протиповітряної оборони нашої держави.

Текст звернення з'явився на сайті президента.

Зустріч з Пенні Пріцкер

Зеленський наголосив, що на 600-й день повномасштабної війни з візитом в Україну прибула спеціальна представниця Президента США з питань відновлення нашої країни Пенні Пріцкер.

"Ми встигли обговорити всі ті питання, які прямо впливають на життя в Україні. Захист нашої енергетики, особливо цієї зими. Макрофінансову підтримку. Відбудову. Захист інвестицій від ризиків війни. Залучення приватного бізнесу", — сказав глава держави.

Зеленський запевнив, що керівництво держави максимально працює, щоб дати нашим воїнам більше ППО. 

"Дати більше захисту містам, щоб у них зберігалося життя, зокрема життя економічне. Плюс розвиток наших виробництв, зокрема оборонних виробництв", — сказав він.

Дипломатичні контакти

Зеленський провів сьогодні кілька телефонних переговорів: з президентом Фінляндії та з Прем’єр-міністром Канади. 

"Ситуація на полі бою. Підтримка нашої оборони. Формула миру. Продовжуємо готувати нову зустріч у форматі радників з питань національної безпеки. Я вдячний і пану президенту Фінляндії, і пану прем’єр-міністру Канади за незмінну та принципову увагу до України, за щиру віру в Україну та в наших людей", — додав президент.

Глава держави повідомив, що обговорили з союзниками ситуацію на Близькому Сході. 

"Недопущення більшої ескалації. Та допомогу людям, захист людей. Важливо, щоб те, що є на Близькому Сході, не переросло в іще більшу катастрофу", — додав Зеленський.

Нагадаємо, Ізраїль відповів відмовою на запит Офісу президента щодо прохання про офіційний візит Володимира Зеленського до цієї країни. Український президент висловив підтримку ізраїльському народу після нападу бойовиків ХАМАСу.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 16.10.2023 23:18