Фото: соцмережі

Захист від атак РФ: на Львівщині створять 50 мобільних груп для збиття "шахедів"

До 15 жовтня у Львівській області запрацюють мобільні групи для збиття "шахедів", адже Повітряні сили потребують підсилення у зимовий період.

Про це повідомив начальник Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький в ефірі телемарафону.

"Ми зараз ведемо роботу спільно з соціально-відповідальним бізнесом, ПвК "Захід" плюс бригада тероборони для облаштування додаткових 50 мобільних груп для збиття "шахедів". До 15 жовтня допоможемо нашим військовими з 50-ма мобільними групами, які будуть повністю обладнані для збиття повітряних цілей", — наголосив він.

Козицький зазначив, що наразі ведуться роботи щодо забезпечення станцій "Укренерго", які забезпечують транзит та постачання електроенергії в області.

"Додаткове облаштування бігбегами, габіонами для захисту від ракет та "шахедів", а також роботи щодо встановлення антидронового захисту", — додав він.

За його словами, подібні роботи також ведуться на основних підстанціях обленерго, що дасть змогу додатково захистити постачання електроенергії населенню.

Нагадаємо, вночі 25 вересня Російська Федерація завдала чергового удару по Одещині. Ворог випустив 19 ударних дронів типу Shahed-136/131 та дві надзвукові ракети "Онікс". 19 "шахедів" та 11 "калібрів" збито силами та засобами протиповітряної оборони.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 25.09.2023 14:32