Фото: Pixabay

Закликали до перемир'я і не згадали агресора: в Угорщині зробили заяву до другої річниці великої війни в Україні

Уряд Угорщини 22 лютого опублікував заяву до другої річниці повномасштабної війни в Україні, у якій закликав "обидві сторони" сісти за стіл переговорів. Проте у заяві жодного разу не згадується, що Росія є державою-агресоркою.

Відповідне повідомлення оприлюднено на сайті угорського уряду.

"Після Другої світової війни та югославських воєн на європейському континенті знову вирує відкрита війна, яка завдає немислимих втрат і страждань. Угорщина сумує за жертвами війни, висловлює співчуття сотням тисяч вдів і сиріт, допомагає Україні опікуватися пораненими та інвалідами війни, підтримує через найбільшу в своїй історії програму гуманітарної допомоги тим мільйонам, які втратили все або стали біженцями, і активно сприяє енергетичній безпеці України, а також її відбудові", — йдеться у заяві угорського уряду.

Водночас в Угорщині переконані, що війну в Україні не можливо завершити на полі бою. Відтак, урядовці закликали сторони припинити вогонь та сісти за стіл переговорів. 

"Захист суверенітету України є елементарним інтересом Угорщини, і уряд Угорщини й надалі рішуче підтримуватиме це на всіх відповідних форумах", — резюмували в угорському уряді.

Нагадаємо, раніше міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто заявив, що Будапешт не блокуватиме 13-й пакет санкцій Євросоюзу проти Російської Федерації. Всі елементи нового пакета, які "шкодять інтересам Угорщини", були вилучені.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 23.02.2024 09:47