Петер Сійярто. Джерело: угорські ЗМІ

Будапешт не блокуватиме 13-й пакет санкцій Євросоюзу проти Росії, — Сійярто

Будапешт не буде блокувати 13-й пакет санкцій Євросоюзу проти Російської Федерації. Всі елементи нового пакета, які "шкодять інтересам Угорщини", були вилучені.

Таку заяву зробив міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто на прес-конференції за підсумками зустрічі керівників МЗС країн-членів блоку, пише "Європейська правда".

За його словами, всі елементи 13-го пакета санкцій Євросоюзу проти Росії, які "шкодять угорським інтересам", були вилучені, тому Будапешт не виступатиме проти його схвалення.

"Основоположні економічні інтереси Угорщини не зачіпаються конкретними заходами в списку санкцій, але проблема набагато більша: ЄС продовжує стратегію, яка повністю провалилася, яка не наближає нас до миру, а віддаляє від нього",  заявив міністр.

Сійярто підкреслив, що попередні пакети санкцій проти Росії лише завдали шкоди економіці Євросоюзу, де "все ще панує воєнний психоз". До того ж він заявив, що "війна в Україні не завершиться військовим шляхом".

Варто зазначити, що 15 лютого Financial Times заявило, що Будапешт відкинув нові санкції проти Росії. За даними видання, на засіданні послів Європейського Союзу Угорщина стала єдиною країною, яка не підтримала 13-й пакет санкцій. Він спрямований проти майже 200 людей і організацій з Росії, Китаю та інших країн, які, як вважається, допомагають Кремлю у військових діях.

Нагадаємо, Європейський Союз прагне ухвалити свій 13-й пакет санкцій проти Кремля до дворічних роковин повномасштабного вторгнення Росії в Україну. Це доповнить пакет фінансової підтримки Києва в розмірі 50 мільярдів євро.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 19.02.2024 21:13