Олександр Сирський на передовій. Джерело: Telegram-канал головнокомандувача ЗСУ

"Закликаю ставати до лав Сил оборони": Сирський нагадав українцям про конституційний обов’язок

Конституція України передбачає не лише права та свободи, але й обов'язки. Одним із таких обов'язків українських громадян є захист Батьківщини.

Про це нагадав головнокомандувача Збройних сил України Олександр Сирський. Він привітав українців із Днем Конституції України.

"Насамперед, вітаю українських захисників і захисниць, які боронять незалежність, державний суверенітет, недоторканність наших кордонів. Дякую вам, дорогі воїни! Саме завдяки вам ми сьогодні можемо відзначати це велике національне свято, маючи власну державу", — зазначив він.

За його словами, Конституція передбачає не лише права і свободи, але й покладає на кожного громадянина обов’язки. Зокрема, стаття 65 Конституції України встановлює, що захист вітчизни, незалежності та територіальної цілісності України, шанування її державних символів є обов'язком громадян України.

Тож головнокомандувач ЗСУ закликав українців приєднуватися до українського війська для боротьби з російським загарбником.

"Шануючи права — мусимо не забувати про обв’язки. Ніхто крім нас не захистить Україну! Тому закликаю усіх громадян ставати до лав Сил оборони", — наголосив Сирський.

Нагадаємо, що 24 червня головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський провів телефонну розмову зі своїм колегою з Обʼєднаних сил НАТО в Європі генералом Крістофером Каволі. Сторони обговорили ситуацію на полі бою.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 28.06.2024 10:14