Наслідки обстрілу Костянтинівки. Джерело: ДСНС Донеччини

Залишилося ідентифікувати трьох осіб: у Костянтинівці завершили розбір завалів після рашистського удару (фото, відео)

У суботу, 10 серпня, в Костянтинівці завершили розбір завалів торговельного центру, по якому завдали удару російські окупанти. Під час ворожого удару поранено понад 40 осіб, загинуло 14.

Про це заявив міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко.

"Костянтинівка: завершено розбір завалів торговельного центру. На місці проведення робіт рятувальники Державної служби з надзвичайних ситуацій України розібрали 76 тонн будівельних конструкцій", — зазначив він.

За його словами, внаслідок учорашнього російського обстрілу загинуло 14 осіб і поранено 44 особи.

"Із восьми невстановлених тіл криміналісти поліції ідентифікували п’ять: три жінки та двоє дітей — дівчат 2012 та 2014 років народження. Залишилося ідентифікувати трьох осіб", — пояснив Ігор Клименко.

Міністр внутрішніх справ України підсумував, що для ретельного документування воєнного злочину Росії створена міжвідомча слідча група, до складу якої входять співробітники Національної поліції та Служби безпеки України.

Обстріл Костянтинівки 9 серпня

За інформацією слідства, 9 серпня 2024 року, об 11:05, ворог завдав авіаудару по Костянтинівці, попередньо, ракетою Х-38. Влучання відбулося в місцевий торговельний центр із продовольчими та господарськими магазинами, а також поштовим відділенням.

Також ворог у другій частині дня здійснив повторний обстріл Костянтинівки. Рашисти били зі "Смерчів". Під прицілом перебував приватний сектор. Унаслідок атаки постраждали двоє мирних мешканців. До того ж у місті пошкоджено шість приватних будинків і газопровід.

Нагадаємо, що пізно ввечері 10 червня російські загарбники скинули на житловий квартал у Костянтинівці на Донеччині КАБ-500. Унаслідок удару мирні мешканці отримали поранення.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 10.08.2024 17:39