Фото: росЗМІ

Заливають зеленкою бюлетені та підпалюють урни: як росіяни зривають "вибори Путіна" (відео)

У Росії 15 березня розпочалися так звані президентські вибори. Проте деякі росіяни намагаються зірвати процес волевиявлення, вдаючися при цьому до різних методів, починаючи від зеленки і закінчуючи "коктейлями Молотова".

Зокрема, у різних російських пабліках почали поширювати відео, де молода дівчина прийшла на виборчу дільницю і залила бюлетені в урні зеленкою. Жінку одразу ж схопили правоохоронці. У якому саме регіоні РФ стався даний інцидент, не уточнюється. Проте зазначається, що ідентичні випадки були зафіксовані і у Воронезькій та Ростовській областях та Карачаєво-Черкесії.

Крім того, аби зірвати виборчий процес, у місті Когалим росіянка намагалася підпалити скриньку для голосування за допомогою пляшки із запальною сумішшю. Вогонь швидко загасили, а жінку затримали силовики. Також факти підпалу виборчих дільниць фіксували у багатьох інших регіонах РФ.

Водночас рашисти незаконно проводять так звані "вибори Путіна" і на окупованих територіях України. За даними місцевих пабліків, українців під дулами автоматів змушують віддавати свої голоси за російського диктатора. Зокрема, окупаційна влада відправляє в домівки виборців "агітаторів" з кошиками для бюлетенів, яких супроводжують озброєні солдати. 

Нагадаємо, за даними руху спротиву "Жовта стрічка", російські терористи готують провокації з жертвами серед цивільного населення на виборчих дільницях тимчасово окупованої території України та планують звинуватити в цьому українську армію.

Також віце-прем’єр-міністр Ірина Верещук закликала жителів тимчасово окупованих територій не ходити на псевдовибори на тимчасово окупованих територіях. Водночас українці повинні намагатися розірвати усі контакти з колаборантами.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 15.03.2024 16:05