Фото: uainfo.org

Залужний розповів командувачу сил НАТО про пріоритети України для захисту від російських обстрілів

У четвер, 28 вересня, головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний провів телефонну розмову з Верховним головнокомандувачем Обʼєднаних збройних Сил НАТО в Європі та командувачем Збройних сил США в Європі генералом Крістофером Каволі.

Про це Залужний повідомив у Telegram.

За словами українського головнокомандувача ЗСУ, він детально ознайомив колегу з обстановкою на фронті та першочерговими потребами Збройних Сил України. Крім того, Залужний запевнив, що питання посилення нашої протиповітряної оборони залишається пріоритетним. 

"Вдячний партнерам за допомогу та активну взаємодію задля визволення української території від російських окупантів", — йдеться у повідомленні.

Залужний також наголосив, що перемовини були дуже змістовними. 

Нагадаємо, 28 вересня головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний зустрівся з начальником Штабу оборони Великої Британії, адміралом Тоні Радакіним.

Крім того, Валерій Залужний у вівторок, 26 вересня, провів підсумкову телефонну розмову з генералом Марком Міллі. Це остання розмова лідерів, адже американський генерал йде з посади. Участь в розмові також брав наступник Міллі — американський генерал Чарльз Браун. Він незабаром очолить Обʼєднаний комітет начальників штабів США.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 28.09.2023 20:19