Валерій Залужний. Фото з архіву. Джерело: Facebook

Залужний уже вирушив до Британії, де працюватиме послом, — ЗМІ

Колишній головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний уже вирушив до Великої Британії. Найближчим часом там він розпочне виконувати обов'язки посла.

Про це повідомило "Суспільне" з посиланням на власні джерела.

Як відомо, 9 травня цього року президент Володимир Зеленський призначив Валерія Залужного послом України у Великій Британії.

До цього, 8 лютого, Зеленський звільнив Залужного з посади головнокомандувача Збройних сил України та призначив на це місце генерал-полковника Олександра Сирського, який раніше керував Сухопутними військами.

Президент України Володимир Зеленський призначив колишнього головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного надзвичайним і повноважним послом України у Великій Британії. Про це засвідчив указ 316/2024, опублікований на сайті Офісу президента.

Іншим указом Зеленський офіційно звільнив генерала Залужного з військової служби у відставку за станом здоровʼя з правом носіння військової форми одягу.

Наприкінці квітня в Офісі президента повідомили, що Лондон вже погодив кандидатуру Залужного на посаду посла України. Тоді заявляли, що "найближчими тижнями" він розпочне дипломатичну роботу у Великій Британії.

Нагадаємо, 8 червня міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявляв, що колишній головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний, якого призначено послом у Великій Британії, вже завершує підготовку до старту дипломатичної роботи.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 04.07.2024 18:09