Фото: МЗС

Заморожених активів РФ вистачить для покриття понад 80% потреб у післявоєнному відновленні України, — Кулеба

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що Україна точно отримає гроші на відбудову із заморожених російських активів. Перші кошти мають надійти ще до закінчення війни з Росією. Загалом, заморожених активів достатньо, щоб покрити понад 80% потреб України у післявоєнному відновленні.

Про це очільник МЗС сказав у інтерв’ю іспанському виданню El Pais.

"Це станеться на 100%, питання лише в тому, в якому обсязі. Тому що є три елементи: самі заморожені активи, прибутки від них і податки на ці доходи. Заморожених активів достатньо, щоб покрити понад 80% наших потреб у відновленні. Ми зможемо відбудувати школи, лікарні, інфраструктуру коштом країни, яка їх зруйнувала", — наголосив Кулеба.

За його міністра, отримання коштів займає певний час, оскільки "ми повинні побудувати комплексну систему, щоб розв'язати юридичні питання та фінансові механізми". Водночас міністр очікує, що перші гроші із заморожених активів країни-агресора надійдуть в Україну ще до кінця війни.

"Але навіть якщо у когось є сумніви, це рішення доведеться ухвалити, тому що це найприродніше рішення з усіх можливих", — впевнений Кулеба. 

Нагадаємо, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в нещодавньому інтерв'ю El Pais заявив, що західні союзники у жодному форматі спілкування не підштовхують Україну до початку переговорів з Росією і замороження війни. Такий розвиток подій не зіграє на користь Києва.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 09.01.2024 09:56