Фото: МЗС

Кулеба розповів про позицію союзників щодо замороження війни в Україні

Західні союзники у жодному форматі спілкування не підштовхують Україну до початку переговорів з Росією і замороження війни. Такий розвиток подій не зіграє на користь Києва.

Відповідну заяву зробив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в інтерв’ю іспанському виданню El Pais. Він, зокрема, відповів на питання, чи лунали від союзників пропозиції заморозити війну. Глава МЗС наголосив, що це навіть не обговорюється.

"Союзники не просять нас починати переговори з Росією, щоб заморозити війну — ні коли ми зустрічаємося з делегаціями, ні на закритих зустрічах у вузькому форматі. Це не те, що хтось може наважитися винести на обговорення. Все інше — це просто шум", — йдеться у заяві Дмитра Кулеби.

Він переконаний, що замороження війни було б в інтересах Росії та її президента Володимира Путіна.

"Ті, хто пропонують заморожений конфлікт, аргументують, що вони діють у кращих інтересах України та світу. Насправді ж вони допомагають Путіну та ігнорують факти, чим є теперішня Росія. З 2014 до 2022 року у нас було майже 200 раундів переговорів з Росією, і це був де-факто вже заморожений конфлікт. Ми намагалися. Ми проголосили близько 20 разів режим припинення вогню, і ці нескінченні переговори скінчилися повномасштабним вторгненням", — підкреслив Кулеба.

Очільник українського МЗС наголосив, що є війни, у яких одна сторона має здобути перемогу, а інша програти. 

"І російська агресія проти України — саме така війна. Україна має перемогти. Росія має зазнати поразки. І усі політичні роздуми мають бути спрямовані на те, як цього досягти", — резюмував Дмитро Кулеба.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський прокоментував обговорення у деяких країнах світу щодо можливого настання часу для початку перемовин із Росією та диктатором Володимиром Путіним з приводу врегулювання війни. Очільник Української держави наголосив, що це не може бути моментом дискусії й натякнув, що проявлення слабкості спонукатиме російського терориста до поширення агресії на інші країни, зокрема Європи, до чого варто бути готовими.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 08.01.2024 20:42