Фото: НАБУ

Заступник голови Рівненської облради "погорів" на хабарі у майже 500 тис. грн

Правоохоронці викрили на хабарі заступника голови Рівненської обласної ради. Йому оголошено підозру.

Про це повідомило Національне антикорупційне бюро.

У НАБУ не називають імені та прізвища, але за даними ЗМІ, йдеться про Сергія Свисталюка.

Як встановило слідство, посадовець отримав майже півмільйона гривень від приватного підприємця. За це заступник голови Рівненської облради обіцяв посприяти в отриманні у власність землі під санаторієм.

Зокрема, за даними правоохоронців, в кінці 2021 року приватний підприємець на електронному аукціоні придбав непрацюючий дитячий санаторій, який колись перебував у комунальній власності.

Заступника голови Рівненської облради викрили на хабарі

Фото: НАБУ

"Заступник голови обласної ради, дізнавшись, що покупець також хоче отримати у власність матеріальні цінності санаторію та землю під ним, пообіцяв сприяння. Йшлося про списання майна та ухвалення депутатами Рівненської обласної ради рішення про продаж ділянки площею 5,4 га", — йдеться у повідомленні.

Відтак, посадовцю оголосили підозру у зловживанні впливом та прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою. Санкції статей передбачають до 12 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади та конфіскацію майна.

Нагадаємо, працівники Державного бюро розслідувань викрили посадовця Приморського районного територіального центру комплектування Одеси, який організував масштабний механізм заробітку на чоловіках, які намагалися уникнути мобілізації.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 31.05.2024 13:59