Дмитро Вербицький. Джерело: parlament.ua

Заступника генерального прокурора Дмитра Вербицького звільнили з посади

У понеділок, 1 липня, Дмитра Вербицького, який обіймав посаду заступника генерального прокурора, звільнили з посади. 

Про це повідомляє прес-служба Офісу генпрокурора.

Генеральний прокурор Андрій Костін сьогодні підписав наказ про звільнення Дмитра Вербицького за власним бажанням з адміністративної посади заступника Генерального прокурора.

Справа Дмитра Вербицького

Розслідувачі проекту "Схеми" виявили, що заступник генерального прокурора України Дмитро Вербицький живе в будинку в елітному котеджному містечку "Коник" у Києві. Його племінник придбав це житло за довіреністю від одеського бізнесмена за понад два мільйони гривень — що до ринкових цін є заниженою у шість разів вартістю.

Згодом з'ясувалося, що дівчина Вербицького Христина Ільницька цього року отримала у власність майно, вартість якого сягає щонайменше 52 мільйони гривень. Зокрема, Ільницька придбала будинок в елітному котеджному містечку "Коник" в Києві площею 240 квадратних метрів ринковою вартістю 1,2 мільйона доларів (48 мільйонів гривень). До того ж вона придбала автомобіль Porsche Macan T 2023 року випуску вартістю 100 тисяч доларів (близько 4 мільйонів гривень) та стала власницею салону краси у столиці.

Нагадаємо, нещодавно генеральний прокурор Андрій Костін призначив службове розслідування щодо майнового стану його заступника Дмитра Вербицького. Службове розслідування було призначене після того, як у ЗМІ оприлюднили факти щодо чималих статків його заступника. Він наголосив, що дуже серйозно ставиться до журналістських розслідувань.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 01.07.2024 12:22