Дмитро Вербицький. Джерело: parlament.ua

Генпрокурор призначив службове розслідування щодо статків свого заступника Вербицького

Генеральний прокурор Андрій Костін призначив службове розслідування щодо майнового стану його заступника Дмитра Вербицького.

В ефірі телемарафону генпрокурор розповів, що службове розслідування було призначене після того, як у ЗМІ оприлюднили факти щодо чималих статків його заступника. Він наголосив, що дуже серйозно ставиться до журналістських розслідувань. 

"Я підписав наказ про проведення службового розслідування щодо цих фактів, яке наразі триває. Національне агентство із запобігання корупції проводить перевірку щодо способу його життя. Окрім цього знаю, що НАБУ ініціювало своє розслідування. У своєму листі на адресу Голови Верховної Ради я звернув увагу на ці обставини, запропонувавши відкласти обговорення цієї ситуації до отримання результатів службового розслідування. Лише тоді можна буде ухвалювати якісь рішення", — зазначив Костін.

Посадовець додав, що Закон України "Про прокуратуру" не передбачає можливості відсторонення заступника від виконання обов’язків на етапі службового розслідування. Та наголосив, що наразі Вербицький веде низку резонансних справ, фігурантам яких, було б вигідно його відсторонення.

"Я мав розмову з паном Вербицьким. Він виклав мені свої аргументи та пояснення щодо ситуації. Він веде низку резонансних проваджень, фігуранти яких дуже зацікавлені у його відстороненні або звільненні", — зауважив Костін.

Нагадаємо, раніше розслідувачі проекту "Схеми" виявили, що заступник генерального прокурора України Дмитро Вербицький живе в будинку в елітному котеджному містечку "Коник" у Києві. Його племінник придбав це житло за довіреністю від одеського бізнесмена за понад два мільйони гривень — що до ринкових цін є заниженою у шість разів вартістю.

Згодом з'ясувалося, що дівчина Вербицького Христина Ільницька цього року отримала у власність майно, вартість якого сягає щонайменше 52 мільйони гривень. Зокрема, Ільницька придбала будинок в елітному котеджному містечку "Коник" в Києві площею 240 квадратних метрів ринковою вартістю 1,2 мільйона доларів (48 мільйонів гривень). До того ж вона придбала автомобіль Porsche Macan T 2023 року випуску вартістю 100 тисяч доларів (близько 4 мільйонів гривень) та стала власницею салону краси у столиці.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 19.06.2024 21:57