Фото: point.md

"Засвоїли уроки відносин з Росією": прем'єр Румунії зробив заяву щодо підтримки України

Прем'єр-міністр Румунії Марчел Чолаку повідомив, що його країна стоятиме на боці України доти, доки вона не здобуде перемогу над Російською Федерацією.

Відповідну заяву Марчел Чолаку зробив за підсумками зустрічі з держсекретарем США Ентоні Блінкеном у Вашингтоні.

"Румунія стояла і стоятиме на боці України, поки вона не здобуде перемогу над Російською Федерацією. Румунія засвоїла уроки зі своїх відносин з Росією досить давно. Ми дуже добре знаємо російський народ і систему агресії", — сказав Чолаку.

Він також зазначив, Румунія може відіграти ключову роль у відновленні України після завершення війни. За його словами, сильними сторонами Румунії є безпека, географічна близькість, морське, річкове, залізничне та автодорожнє сполучення. Ці переваги можуть зацікавити американські компанії, які захочуть долучитись до відбудови України.

Своєю чергою держсекретар США Ентоні Блінкен подякував румунському прем'єру за допомогу Україні та за співпрацю у Чорному морі.

"Наші країни також тісно співпрацюють у цивільних питаннях, ми дуже тісно співпрацюватимемо в майбутньому, і наслідки будуть помітні у прогресі, який буде досягнутий", — сказав Блінкен.

Нагадаємо, раніше Румунія висловила рішучу підтримку Україні та Молдові щодо початку переговорів у 2023 році про вступ цих країн до Євросоюзу

Крім того, у Румунії триває підготовка необхідної інфраструктури для навчання українських пілотів на винищувачах F-16. Наразі у країні формують навчальні центри.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 05.12.2023 14:25