Затримано матір та її співмешканця за розбещення та створення дитячої порнографії

27 СІЧНЯ 2022 17:52

За процесуального керівництва ювенальних прокурорів Деснянської окружної прокуратури міста Києва затримано чоловіка та жінку за підозрою у виготовленні, розповсюдженні та збуті порнографічних матеріалів за участі малолітніх дітей, а також у вчиненні відносно них дій сексуального характеру. Правоохоронцям вдалося ідентифікувати дітей, зображених на фото-та відео матеріалах. Ними виявилися 14-річний хлопчик та його 13-річна сестра, що проживають на території Кіровоградської області.

Повідомляє TrueUA, з посиланням на Офіс ГП.

«У ході міжнародного співробітництва від правоохоронних органів Австралії надійшла інформація щодо розбещення малолітніх дівчинки та хлопчика, а також створення та розповсюдження у мережі Інтернет фото- та відеоматеріалів за їхньої участі, що мають ознаки дитячої порнографії. Попередньо було встановлено, що протиправний контент виготовляється на території України», - йдеться в повідомленні.

За результатами розслідування встановлено, що до створення протиправного контенту та розбещення малолітніх дітей причетна їхня матір та її співмешканець.

Розбещення дітей відбувалось протягом тривалого часу, в різний час доби – у тому числі і вночі. Чоловік та жінка примушували дітей до участі у створенні фото, - відео файлів в сексуальних образах, з моделюванням сексуальної поведінки із зображенням їх статевих органів, та на підтвердження автентичності фотоматеріалів вказували дату створення таких матеріалів.

В рамках кримінального провадження прокурорами спільно зі слідчими Деснянського управління поліції Головного управління Нацполіції в м. Києві із залученням працівників ДМП Нацполіції України проведено обшуки за місцем проживання зловмисників. Під час обшуків вилучено мобільні телефони з фото- та відеоматеріалами сексуального характеру за участі малолітніх дітей.

Правоохоронці затримали їх у порядку ст. 208 КПК України. Наразі вирішується питання щодо повідомлення затриманим особам про підозру та обрання запобіжних заходів.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.

Фото з мережі інтернет.

Також читайте: До довічного ув’язнення засуджено терористів, які у 2014 збили український літак Іл-76

Події, 27.01.2022 17:52