До довічного ув’язнення засуджено терористів, які у 2014 збили український літак Іл-76

27 СІЧНЯ 2022 17:47

У Дніпрі набув чинності вирок суду за фактом вчинення терористичного акту - збиття ракетною установкою військово-транспортного літака Іл-76 Збройних Сил України. Внаслідок попадання снаряду в літак, він загорівся і впав, дев’ять членів екіпажу та сорок військовослужбовців загинули.

Розгляд доказів, зібраних слідчими Служби безпеки України у межах досудового розслідування, тривав більше 5 років.

Повідомляє TrueUA, з посиланням на СБУ.

Остаточно, після розгляду апеляційної скарги, яка тривала майже рік, винесено вироки трьом терористам, винним у загибелі військовослужбовців ЗСУ.

Слідчими СБУ отримано докази того, що так званий голова терористичної організації «ЛНР» І. Плотницький, який на час скоєння злочину був командиром незаконного збройного формування «батальйон «Зоря», разом з А. Патрушевим (на той час його заступником) та командиром незаконного збройного формування «Вітязь» О. Гурєєвим були безпосередніми організаторами терористичного акту. З метою блокування сил АТО вони влаштували засідки та керували групами бойовиків, озброєних ПЗРК (переносним зенітно-ракетним комплексом), що перекривали авіаційне сполучення аеропорту Луганська.

На підставі отриманих доказів, організатора та осіб, причетних до здійснення терористичного акту визнано винними залежно від участі кожного у злочинній діяльності. Зокрема, за наступними статтями Кримінального Кодексу України:

-ч.2 ст.260 (створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань);

-ч.3 ст. 258 (терористичний акт);

-ч. 2 ст.437 (планування, підготовка, розв'язування та ведення агресивної війни).

Усім трьом терористам призначене покарання у вигляді довічного позбавлення волі.

Фото з мережі інтернет.

Також читайте: СБУ затримала бойовика з ОРДЛО, який втікав від «знущань» російських кураторів

Події, 27.01.2022 17:47