Фото: ZMINA

Завідувач психіатричного відділення столичної лікарні продавав фейкові діагнози: що йому загрожує

Завідувач психіатричного відділення столичної лікарні за гроші ставив фальшиві діагнози для "ухилянтів". Свої послуги він оцінював у шість тисяч доларів. Йому загрожує позбавлення волі на строк до шести років.

Про це повідомляє прес-служба Київської міської прокуратури.

Згідно з матеріалами слідства, лікар психіатричної лікарні оформлював фіктивне перебування "пацієнтів" на стаціонарному лікуванні та проходження ними нібито усіх необхідних діагностичних, лікувальних та реабілітаційних заходів. Згодом чоловіки мали говорити, що призначене лікуванням їм не допомогло і вони все ще перебувають у пригніченому стані.

Надалі усі дані пацієнтів направлялись для надання висновку МСЕК та отримання чоловіком групи інвалідності, що давало можливість уникнути призову на військову службу та виїхати за межі України.

Виготовлення пакета медичних документів лікар оцінював у шість тисяч доларів.

Фото: Нацполіція

Фото: Нацполіція

Правоохоронці провели обшуки за місцем роботи фігуранта, а також у приміщенні МСЕК, під час яких вилучили чорнові записи щодо "пацієнтів" та гроші. Також були знайдені документи щодо непридатності до військової служби чоловіків, що видавалися після початку повномасштабного вторгнення.

Наразі обвинувальний акт скеровано до суду, завідувача психіатричного відділення столичної лікарні відсторонили від посади. Йому загрожує позбавлення волі на строк до шести років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Фото: Нацполіція

Фото: Нацполіція

Нагадаємо, 26 квітня на Львівщині працівники Державного бюро розслідувань у співпраці зі Службою безпеки України викрили організовану злочинну групу, яка діяла в одній з районних лікарень. Медики заробляли на встановлені групи інвалідності для пацієнтів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 30.04.2024 14:59