Фото: Рамзан Кадиров. Джерело – Грозний/YouTube

Заворушення через євреїв у Росії: Кадиров дозволив розстрілювати протестувальників

У Російській Федерації можуть спалахнути нові мітинги на тлі заворушень у Дагестані. Глава Чечні Рамзан Кадиров дозволив стріляти у протестувальників.

Про це повідомляє "РИА Новости" із посиланням на заяву Кадирова на нараді. За словами глави Чечні, мітингарів потрібно негайно затримувати, але він не виключає й інший варіант.

"Або зробіть три попереджувальні постріли в повітря і після цього, якщо людина не виконує вимогу закону — четвертий постріл зробіть у лоб. Більше не вийдуть. Це мій наказ", — сказав Кадиров.

Він також заявив, що не можна "підігрувати ворогам Росії" і "розхитувати ситуацію зсередини", у тому числі мітингувати й закликати до насильства.

Події в аеропорту Махачкали: що відомо

У неділю, 29 жовтня, дагестанці увірвалися до аеропорту Махачкали та влаштували обшук у приміщеннях у пошуках євреїв, які прилетіли з Ізраїлю. Перелякані співробітники аеропорту намагалися ховатися у службових кабінетах. Злітним полем бігали чоловіки, перевіряючи всі літаки. Пілоти просили пасажирів залишатися на своїх місцях. При цьому місцева влада та силовики не намагалися цьому перешкодити. На оприлюднених кадрах видно, як натовп в аеропорту Махачкали оточив літак на злітно-посадковій смузі. 

Згодом аеропорт у Махачкалі таки закрили через заворушення. У небі над аеропортом кружляли рейси з Нижньовартовська та Москви. Не виключається, що літаки переправили до аеропортів сусідніх республік.

Понад 20 людей отримали поранення внаслідок заворушень. Таку інформацію станом на ранок понеділка, 30 жовтня, оприлюднило Міністерство охорони здоров'я Дагестану. Серед поранених середнього та важкого ступеня є як поліцейські, так і цивільні особи. Двоє людей у вкрай тяжкому стані. Ще понад 10 осіб з легкими травмами звернулися по медичну допомогу амбулаторно.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський відреагував на заворушення у Махачкалі й заявив, що Росія активно поширює культуру ненависті до інших народів. Події у Дагестані, за його словами, є чудовою ілюстрацією політики Кремля.

Своєю чергою російський диктатор Володимир Путін звинуватив Україну в антисемітських заворушеннях в аеропорту Махачкали. Він заявив, що США стоять за "трагедією палестинців і бійнею в Україні". Мовляв, американці і їхні сателіти організовують "смертельний хаос", а також намагаються "розколоти Росію зсередини".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 31.10.2023 12:12