Фото: Ольга Давидко. Джерело – росЗМІ

Збирає кошти на російську армію: прокуратура повідомила про підозру колишній українській сумоїстці

Колишній українській сумоїстці Ользі Давидко повідомлено про підозру. У 2014 році вона залишилася на території Криму після його окупації та у статусі волонтера почала допомагати російській армії.

Про це йдеться у Facebook прокуратури Автономної Республіки Крим та міста Севастополя. За даними відомства, Давидко з 2016 року виступала за російську збірну з сумо, але після заборони спортсменам з країни-агресора брати участь у міжнародних змаганнях поставила свою кар'єру на паузу.

"Жінка неодноразово виступала у пропагандистських медіа з підтримкою війни та регулярно публікувала дописи у соцмережах про збори й заклики допомогти окупантам", — йдеться у повідомленні.

У прокуратурі повідомили, що її дії кваліфіковано як пособництво державі-окупанту (ч. 1 ст. 111-2 КК України), через що їй загрожує до 12 років позбавлення волі.

Нагадаємо, колишній футболіст збірної України Анатолій Тимощук, який продовжує працювати в Росії на тлі повномасштабної війни, вирішив оскаржити в Спортивному арбітражному суді (CAS) санкції, які проти нього запровадила Українська асоціація футболу (УАФ).

Варто відзначити, що у квітні Тимощук шукав спосіб обійти санкції, які на нього наклала ще й Рада національної безпеки та оборони України. Він намагався отримати паспорт громадянина Румунії. За даними журналістів, Тимощук отримав свідоцтва, згідно з якими нібито подав до міграційної служби Румунії пакет документів. Він стверджував, що його бабуся народилася 1929 року на території Румунії. В українських базах даних такої родички колишнього футболіста немає.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 18.11.2023 07:28