Радість венесуельських футзалістів. Джерело: ФІФА

Збірна України з футзалу отримала сенсаційного суперника у чвертьфіналі чемпіонату світу

Українські футзалісти у чвертьфіналі чемпіонату світу, який приймає Узбекистан, зіграють із командою Венесуели. Латиноамериканська збірна сенсаційно обіграла Іспанію з рахунком 2:1 в 1/8 фіналу турніру.

Явними фаворитами до початку матчу були іспанці — третя збірна світового рейтингу та чинні бронзові призери Євро-2022. Також на турнірі команда досі не поступалася: мала дві перемоги та нічию в групі D.

Венесуела, яка вдруге в історії грає у фінальній частині чемпіонату світу, пробилася до плей-оф через рейтинг третіх місць. У світовому рейтингу команда — на 21-му місці.

Попри ініціативу іспанців лідером на перерву йшла саме Венесуела. На 13 хвилині вперед свою команду вивів воротар Хосе Віялобос, від власних воріт перекинувши голкіпера суперників Хесуса Ерреро — 1:0. Через чотири хвилини після початку другого тайму іспанці відновили паритет: сольний прохід Хесуса Віамонте голом із добивання довершив Рауль Гомес — 1:1. Однак за півтори хвилини до фінального свистка Венесуела вдруге вийшла вперед. Переможний гол від стійки забив Віктор Карреньйо — 2:1.

Таким чином Венесуела встановила новий національний рекорд на чемпіонатах світу — вперше гратиме у чвертьфіналі. Досі команда лише одного разу доходила до стадії 1/8 фіналу — на дебютному чемпіонаті світу 2021 року.

Іспанія вперше не гратиме у чвертьфіналах за новітнього формату чемпіонату світу (з 2012 року). Відтоді команда виходила до 1/4 фіналу на трьох чемпіонатах поспіль, а також двічі здобувала срібло (2012).

Матч Україна — Венесуела у чвертьфіналі чемпіонату світу відбудеться в неділю, 29 вересня. Початок гри — о 18:00.

Нагадаємо, що вчора українські футзалісти перемогли команду Нідерландів із рахунком 3:1 в 1/8 фіналу чемпіонату світу, який триває в Узбекистані. "Синьо-жовті" вдруге у своїй історії пройшли до чвертьфіналу таких змагань.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 25.09.2024 19:35