Воротар збірної України з хокею. Джерело: Федерація хокею України

Збірна України з хокею завершила матчі відбору до Олімпіади-2026: як виступили "синьо-жовті"

Олімпійський відбір на Ігри-2026 завершився для збірної України з хокею трьома поразками. В останньому матчі цього етапу "синьо-жовті" поступилися Словенії з рахунком 2:6.

Про це повідомило "Суспільне Спорт". Журналісти зазначили, що команда Дмитра Христича достроково втратила шанси на кваліфікацію — для цього збірна мусила посідати перше місце в групі.

На турнірі в Ризі команда стартувала поразками від Франції (2:7) та Латвії (1:5). До очної зустрічі з українцями не набирала очок і Словенія — дві поразки. Тож матч неділі, 1 вересня, не мав для команд турнірного значення, а також став першою офіційною зустріччю двох збірних з 2014 року.

Рахунок словенці відкрили на шостій хвилині. Згодом до першої перерви різниця сягнула двох шайб. Суперники українців у другому періоді закинули ще одну шайбу — 0:3. А вже після цього нашим хокеїстам вдалося відіграти дві шайби — 2:3. Однак 12 секунд вистачило Словенії, аби забити в третьому періоді. До закінчення матчу словенці додали ще два голи — 2:6.

Таким чином, програвши всі поєдинки, в турнірні таблиці кваліфікації на Олімпіаду-2026 збірна України посіла останнє місце з різницею закинутих і пропущених шайб 5:18.

Нагадаємо, що у травні цього року хокейна збірна України виграла чемпіонат світу в дивізіоні ІВ. В останньому турі "синьо-жовті" хокеїсти обіграли команду Литву з рахунком 4:1. Це був вирішальний матч для українців. Таким чином вони підвищилися в класі у світовому хокеї, тож наступного року виступатимуть у дивізіоні на ранг вище.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 01.09.2024 18:56