Фото: Pixabay

Збив пенсіонерку та втік: ДБР передало до суду справу правоохоронця, який скоїв смертельну ДТП

Працівники Державного бюро розслідувань скерували до суду справу щодо колишнього правоохоронця з Рівненщини, який влаштував смертельну дорожньо-транспортну пригоду та втік з місця аварії.

Як повідомляє прес-служба правоохоронного органу, торік 5 серпня близько 22:30 на виїзді із села Моквин, що на Рівненщині  підозрюваний за кермом свого авто здійснив наїзд на 65-річну жінку, яка йшла узбіччям. Вона отримала тяжкі травми, через які згодом померла.

"Водій не зупинився після зіткнення, не надав першу медичну допомогу, а натомість втік з місця події. Правоохоронці розшукали його наступного дня. Він заховав власне авто, сподіваючись уникнути відповідальності", — зазначають в ДБР.

Наразі фігуранту повідомлено про підозру та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із можливістю внесення застави. Відомо, що чоловіка звільнено із правоохоронних органів. Його обвинувачують у порушенні правил безпеки дорожнього руху особою, що спричинили смерть потерпілому, а також у залишенні без допомоги особи, яка перебуває в небезпечному для життя стані (ч. 2 ст. 286 та ч. 1 ст. 135 КК України). За цей злочин чоловікові загрожує покарання у вигляді позбавлення волі терміном до восьми років. 

Нагадаємо, у травні ДБР повідомили про підозру правоохоронцю, який за начебто не притягнення до кримінальної відповідальності вимагав у військового 100 тисяч гривень. За цей злочин йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі терміном до 10 років.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 05.06.2024 13:51