Фото: соцмережі

Зеленський бере участь в урочистому засіданні парламенту Канади (трансляція)

Президент Володимир Зеленський у п'ятницю, 22 вересня, бере участь в урочистому засіданні парламенту Канади. Також на ньому виступає глава уряду країни Джастін Трюдо.

Серед основних питань засідання — оборонні потреби України, продовження фінансової та гуманітарної підтримки нашої держави, а також економічна та інвестиційна співпраця.

Новий пакет допомоги від Канади: що відомо

Згідно з наявною інформацією, 22 вересня федеральний уряд оголосить про додаткову військову допомогу в розмірі 650 мільйонів доларів (482,6 мільйона доларів США) протягом наступних кількох років. У рамках цих грошей Канада поставить більше танків Leopard 2. Це пов'язано з червневим зобов'язанням надати допомогу в технічному обслуговуванні та ремонті в Польщі військових танків, переданих союзниками.

Також Канада оголосить про нові санкції проти Росії.

Нагадаємо, ввечері 22 вересня в Оттаві розпочалася зустріч президента України Володимира Зеленського з прем’єр-міністром Канади Джастіном Трюдо. Вони проведуть переговори віч-на-віч та у розширеному форматі.

Також 21 вересня в межах робочого візиту до Сполучених Штатів Америки президент України Володимир Зеленський провів зустріч із президентом США Джозефом Байденом. Очільник української держави подякував американському лідеру за плідний діалог і потужну підтримку всіх українців. Вони обговорили оборонну підтримку України та подальшу співпрацю на благо обох країн і всього світу, досягнули нових домовленостей, які зміцнять обороноздатність України.

Політика, 22.09.2023 20:45