Фото: Офіс президента

Зеленський цього тижня може полетіти на саміт ЄС до Брюсселя, — FT

Президент України Володимир Зеленський може взяти участь у саміті країн-членів Євросоюзу, який відбудеться у четвер, 9 лютого. Але візит українського гаранта до Брюсселя може і не відбутися, через проблеми із безпекою

Про це повідомляє Financial Times.

"Відверто кажучи, є великі ризики, якщо я кудись поїду. Це правда" заявив Зеленський журналістами відповідаючи на запитання про можливий візит до Брюсселя.

Згідно із запропонованим планом, Зеленський має виступити на спеціальній сесії Європейського парламенту, що викликає занепокоєння з точки зору безпеки.

Поїздка Зеленського на саміт ЄС може стати другим візитом президента за межі України після повномасштабного вторгнення Росії.

У четвер, 9 лютого, 27 лідерів ЄС зберуться в Брюсселі на саміт, де заплановані теми для обговорення — Україна, міграція та реакція блоку на закон про зниження інфляції в США. 

Нагадаємо, 3 лютого у Києві пройшов саміт Україна-ЄС. Лідери Євросоюзу говорили з українською владою про майбутній вступ України до ЄС, санкції проти РФ та допомогу ЗСУ з далекобійними ракетами. У межах саміту президент Володимир Зеленський та його команда провели перемовини з лідерами ЄС, зокрема з президенткою Єврокомісії Урсулою фон дер Ляєн та президентом Європейської Ради Шарлем Мішелем.

Політика, 06.02.2023 14:45