Фото: Офіс президента

Зеленський назвав головне завдання України на початок осені

Президент Володимир Зеленський наголосив, що станом на початок осені для України головне — максимально зміцнити свої позиції.

Таку заяву гарант зробив під час відеозвернення.

"Головне для нас зараз, на початку осені, — максимально зміцнити позиції України, українців, захист наших міст і сіл від російського терору і, звичайно, — більше можливостей нашим воїнам на фронті. Це і Покровськ, Торецьк, Курахівський напрямок та інші точки найбільшого зосередження російських сил. Я дякую кожній бригаді, кожному підрозділу, які справді стійко тримають позиції", — наголосив президент.

До того ж він зауважив, що цей тиждень став дуже плідним для нашої держави, адже було досягнуто низки важливих домовленостей із партнерами. Зокрема, вони стосуються зброї та фінансової підтримки України.

"Сьогодні вже почали працювати, щоб виконати всі домовленості з партнерами, які ми отримали на цьому тижні. Засідання "Рамштайну", зустрічі в Німеччині, зустрічі в Італії. Окремо міністр оборони України та наші військові працювали у Франції, Британії й теж у Німеччині. Дуже розраховуємо на результат від розмови з міністром оборони Сполучених Штатів Остіном. Важливі перемовини були з канцлером Шольцом та главою уряду Італії Джорджею Мелоні, — зазначив гарант.

Як наголосив очільник держави, Україна продовжує працювати з представниками обох партій у Сполучених Штатах Америки. Зокрема, на полях форуму в Італії Зеленський провів зустріч із делегацією Конгресу США. 

"Говорили, зокрема, про план перемоги для України — про певні його деталі. А повністю ми представимо всі кроки президенту Сполучених Штатів Джо Байдену й обом кандидатам у президенти — Трампу та Гарріс", — розповів він.

За словами Зеленського, загалом цей тиждень дав нові домовленості щодо снарядів для України, щодо фінансів для виробництва зброї, дронів і ракет.

"ППО — незмінний пріоритет. І ми продовжуємо на всіх рівнях переконувати партнерів щодо далекобійності. Росія може ухилятись від пошуків миру рівно настільки, наскільки світ ухиляється від сильних рішень заради поразки для Росії", — додав гарант.

Президент акцентував, що далекобійність — це одне із ключових, стратегічних рішень, від якого партнери поки ухиляться.

"Я дякую всім у світі, хто допомагає нам наближати ці безумовно необхідні кроки партнерів. Зараз за оголошені кроки на "Рамштайні" й за іншу допомогу, яка була погоджена саме на цьому тижні, я хочу відзначити Німеччину, Америку, Британію, Канаду, Іспанію, Нідерланди, Швецію, Норвегію, Румунію, Литву та Латвію", — резюмував Зеленський.

Нагадаємо, раніше Володимир Зеленський заявляв, що Україна працює зі світовими лідерами над дозволом на далекобійні удари по території Росії та сподівається підсумувати результат цих перемовин із президентом Сполучених Штатів Америки Джо Байденом на сесії Генасамблеї Організації Об’єднаних Націй у вересні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 08.09.2024 20:42