Фото: Офіс президента

Зеленський назвав головну ціль майбутнього "Рамштайну"

У жовтні відбудеться нова зустріч у форматі "Рамштайн", під час якої необхідно визначити дії, як посилити тиск на Російську Федерацію за війну й встановити справедливий мир.

Таку заяву під час вечірнього відеозвернення зробив президент України Володимир Зеленський.

Глава держави зазначив, що близько сотні керованих авіабомб кожного дня використовує Росія проти України. І це — постійне нагадування всім нашим партнерам, які можуть допомогти, що потрібно більше далекобійності для України, потрібно більше ППО для України, потрібно більше санкцій проти Росії. 

"Зараз — за цей тиждень, у різних наших перемовинах в Америці — нашу позицію, наші аргументи почули максимально детально. Так, що вже будь-які питання зайві. І вже команди — наша й партнерів — почали готуватись до "Рамштайну". За півтора тижня, у жовтні на "Рамштайні" ми маємо визначитись разом з іншими лідерами щодо спільних кроків та спільного бачення, як посилити тиск на Росію за цю війну й заради миру. Справедливого миру", — сказав Зеленський.

Раніше журналісти видання Spiegel інформували, що Байден приїде з візитом до Німеччини з 10 по 12 жовтня. Він планує запросити лідерів Франції та Великої Британії, щоб обговорити підтримку України. Медійники акцентували, що наступного місяця відбудеться другий візит президента США до Німеччини за час перебування на посаді, проте перший державний. Байден здійснив свій перший двосторонній візит у Німеччину як президент США 2022 року, коли відвідав саміт G7 в Ельмау в Баварії.

Нагадаємо, нещодавно президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден анонсував зустріч лідерів Контактної групи з питань оборони України у форматі "Рамштайн". Союзники зберуться в жовтні у Німеччині.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 29.09.2024 21:41