Фото ілюстративне. Джерело: defense.gov

Коли та де відбудеться "Рамштайн-23": у НАТО розкрили деталі

Наступне засідання Контактної групи з питань оборони України (формат "Рамштайн") відбудеться в очному форматі. Воно розпочнеться 13 червня в штаб-квартирі НАТО у Брюсселі.

Програму заходів оприлюднили на сайті Північноатлантичного альянсу.

Засідання "Рамштайну" відбудеться в межах зустрічі міністрів оборони країн-членів Північноатлантичного Альянсу. Згідно з програмою, 13 червня відбудеться і засідання у форматі "Рамштайн", і засідання Ради Україна-НАТО на рівні міністрів.

Своєю чергою, 15 червня міністри оборони країн Альянсу проведуть зустріч Північноатлантичної ради та Групи з ядерного планування.

Попереднє, 22 засідання Контактної групи з питань оборони України відбулось онлайн. Його присвятили посиленню протиповітряної оборони Києва та постачанню артилерійських снарядів. Крім того, окремі держави оголосили про пакети військової допомоги Україні.

Нагадаємо, 20 травня міністр оборони Сполучених Штатів Америки Ллойд Остін заявив, що з початку повномасштабного вторгнення Росії країни Контактної групи з питань оборони України виділили 95 мільярдів доларів військової підтримки для нашої держави.

Він наголосив, що захист української держави підтримують всі 50 країн, які входять до Контактної групи. Також він додав, що вони й надалі надаватимуть Україні підтримку, якої вона потребує.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 10.06.2024 21:54