Володимир Зеленський. Джерело: Офіс президента України

Зеленський вперше назвав кількість загиблих українських захисників у війні проти РФ

У війні проти Російської Федерації загинула 31 тисяча українських військових. Водночас у країни-агресора втрати у кілька разів більші.

Таку заяву зробив президент України Володимир Зеленський під час форуму "Україна. Рік 2024".  

"Кожна людина — це великі втрати для нас. Це дуже великі втрати для нас. 31 тисяча українських військових загинула у цій війні. Не 300 тисяч, ні 150 тисяч, що там бреше Путін. Але кожна ця втрата — це великі втрати для нас", — сказав Зеленський.

Президент також повідомив, що росіян загинуло 180 тисяч. 

"Всього втрат загиблих і поранених у РФ — 180 тисяч смертей. Не знаю, скільки безвісти зниклих. Але в сумі — до 500 тисяч поранених", — сказав глава держави.

Зеленський відмовився називати кількість поранених українських бійців, щоби Росія не змогла визначити, скільки "людей пішло з поля бою". Також він не вказав, скільки осіб вважаються безвісти зниклими.

"Не буду гратися з цими цифрами. Тому що останній обмін показав, що ми будемо не точними з вами через те, що повернули кілька людей, які були у списку безвісти зниклих. Тому що двоє хлопців були у цьому списку, а вони виявились живими", — додав Зеленський.

Нагадаємо, омбудсмен з прав людини Дмитро Лубінець заявив, що у російському полоні перебуває 28 тисяч українських громадян. Створення коаліції допоможе повернути цивільних на Батьківщину.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 25.02.2024 17:45