Фото ілюстративне. Джерело: /armyinform.com.ua

У Німеччині активізують вишкіл українських військових: скільки фахівців обіцяють підготувати за рік

Цього року, як і минулого, Бундесвер планує провести навчання ще десяти тисяч військових Збройних сил України. Українців навчають на системах протиповітряної оборони Patriot, самохідних гаубицях Panzerhaubitze2000, бойових машинах піхоти Marder і основних бойових танках Leopard 1 і Leopard 2.

Про це повідомив RP Online з посиланням на Державного секретаря оборони Німеччини Сємтьє Меллера.

Німецький чиновник у середу, 31-го січня у Брюсселі наголосив на розумінні Німеччини, що вона й надалі тверда у підтримці України, яка відбиває широкомасштабну військову агресію з боку Росії.

Зараз близько 40 тисяч українських військових уже пройшли підготовку в країнах Європи в рамках місії EUMAM. Таке рішення ухвалили міністри закордонних справ країн-учасниць у листопаді 2022 року.

Спочатку йшлося про кількість до 15 тисяч солдатів ЗСУ для навчання в Німеччині, Польщі й інших країнах ЄС. Пізніше її збільшили до 30 тисяч, а потім – до 40 тисяч. Бундесвер підготував уже близько 10 тисяч українських військових.

Німецький Бундесвер проводить тренування бійців ЗСУ, зокрема, на системі протиповітряної оборони Patriot, самохідній гаубиці Panzerhaubitze2000, бойовій машині піхоти Marder та основних бойових танках Leopard 1 і Leopard 2. Є також курси підготовки військового керівництва та медичного сектору.

Нагадаємо, декілька днів тому генеральний директор концерну Арміна Паппергера заявив, що один із найбільших виробників військової техніки та озброєння концерн Rheinmetall побудує новий завод. Він сфокусується на виробництві боєприпасів для забезпечення безперебійних постачань до України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 31.01.2024 15:50