Фото: сайт президента

Між Україною і Німеччиною відбувся черговий раунд переговорів щодо безпекової угоди

Між представниками України та Німеччини відбувся дводенний раунд переговорів щодо безпекових зобов’язань. Це сталось у рамках декларації "Групи семи".

Про це повідомляє Офіс президента

Там зазначили, що під час переговорів представники Німеччини та України "обговорили формулювання ключових положень угоди, термінологію та юридичні формальності".

"Представники України та Німеччини домовилися про графік подальшої комунікації між переговорними групами на найближчий час", — написали в Офісі президента.

Нагадаємо, 12 січня Україна та Велика Британія підписали безпековий договір. Угода діятиме до вступу в НАТО. Документ під назвою "Угода про співробітництво у сфері безпеки між Україною і Сполученим королівством Великої Британії та Північної Ірландії" підписали президент України Володимир Зеленський та прем’єр-міністр Британії Ріші Сунак після переговорів, які відбулися у Маріїнському палаці в Києві.

Також у січні Україна розпочала двосторонні переговори з Румунією щодо укладення двосторонньої безпекової угоди. Перемовини проходили на полях четвертої зустрічі радників із питань національної безпеки та політичних радників лідерів держав щодо реалізації Формули миру у швейцарському Давосі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 29.01.2024 23:36