Армін Паппергер. Фото: фотоальянс/dpa

Німецький концерн Rheinmetall побудує новий завод з виробництва боєприпасів для потреб України, — BILD

Один з найбільших виробників військової техніки та озброєння концерн Rheinmetall побудує новий завод. Він сфокусується на виробництві боєприпасів для забезпечення безперебійних поставок до України.

Про це пише видання Bild із посиланням на заяву гендиректора концерну Арміна Паппергера.

"Темпи швидкі: те, що раніше зайняло б десять років, тепер досягається за кілька місяців. Тепер ми побудуємо новий завод боєприпасів у Німеччині в рекордні терміни, щоб створити стратегічну безпеку поставок", заявив директор Rheinmetall.

Разом з тим, у відповідь на звинувачення німецького уряду в недостатній підтримці України Паппергер підкреслив хорошу співпрацю між посадовцями та збройовою промисловістю.

"Багато чого змінилося на краще у військових закупівлях. Лише Rheinmetall минулого року отримав замовлення або рамкові угоди від уряду на понад десять мільярдів євро — для Бундесверу та для України. Цього року ця сума зросте щонайменше до п'ятнадцяти мільярдів", — пояснив гендиректор концерну.

Додамо, що у грудні німецький оборонний концерн Rheinmetall отримав від України ще одне замовлення. Йдеться про виробництво та постачання артилерійських снарядів. У прес-службі концерну зазначили, що вартість замовлення — тризначна в мільйонах євро. Боєприпаси нададуть упродовж 2025 року.

Нагадаємо, німецький концерн Rheinmetall планує випускати в Україні танки "Пантера" та системи протиповітряної оборони. На думку генерального директора компанії Армін Паппергер, виробництво техніки в Україні буде обходитися дешевше, враховуючи більш низькі витрати на робочу силу.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Війна, 29.01.2024 15:38