Фото: Офіс президента

Зеленський назвав кількість звільнених населених пунктів з початку великої війни

Від початку повномасштабної війни Росії проти України українські Сили оборони звільнили близько 1900 міст і сіл.

Про це заявив президент Володимир Зеленський на зустрічі з представниками болгарських політичних кіл, громадськості та 3МІ, передає "Укрінформ".

"Ми змогли суттєво зменшити масштаб цієї війни, перш за все, завдяки зброї, яку ми отримуємо, і це факт. Близько 1900 міст і сіл української землі наші за час після 24 лютого минулого року", - сказав глава держави.

За словами українського гаранта, попри значні успіхи на полі бою, Україні ще належить пройти дуже непростий шлях до звільнення від окупації всієї території. Проте, він впевнений, що перемога може бути "не у віддаленому часі, а доволі скоро".

"Перемога України — вона реальна, і вона нам дуже потрібна", — наголосив Зеленський.

Також президент зауважив, швидкість перемоги залежить від кількості та потужності підтримки, яку українці використовують для оборони, а саме — надання зброї партнерами, санкцій проти Росії, а також фінансів для української стабільності.

Нагадаємо, за даними Генштабу, на Бахмутському напрямку наші захисники успішно відбили атаки противника в районах південніше Берхівки та Богданівки Донецької області. Разом з тим, продовжують вести наступальні дії південніше та північніше міста Бахмут, закріплюються на досягнутих рубежах.

Також Міністерство оборони Британії заявило, що Російська Федерація стягнула військові формування з усієї країни для протидії контрнаступу України. Це порушило сформовану національну стратегію країни-агресора.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 06.07.2023 19:39