Фото: Генштаб ЗСУ

ЗСУ закріплюються на досягнутих рубежах в районі Бахмута: деталі від Генштабу

На Бахмутському напрямку наші захисники успішно відбили атаки противника в районах південніше Берхівки та Богданівки Донецької області. Разом з тим, продовжують вести наступальні дії південніше та північніше міста Бахмут, закріплюються на досягнутих рубежах. 

Про це повідомляє Генштаб ЗСУ.

За даними військових, у ніч на 6 липня противник завдав чергового ракетного удару по Україні, деталізована інформація буде оприлюднена згодом.

Протягом середи, 5 липня, російські окупанти завдали удару п’ятьма  іранськими ударними БпЛА типу Shahed. Два дрони-камікадзе було знищено нашою ППО. Також, російські окупанти завдали 59 авіаційних ударів та здійснили 65 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах.  Ймовірність завдання ракетних та авіаційних ударів по всій території України залишається високою.

Противник і надалі зосереджує основні зусилля на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках — протягом минулої доби відбулось 38 бойових зіткнень.

Атаки ЗСУ

Авіація сил оборони за 5 липня завдала 13 ударів по районах зосередження особового складу окупантів та знищила один зенітно-ракетний комплекс ворога.

Підрозділи ракетних військ і артилерії протягом минулої доби уразили один район зосередження живої сили, озброєння та військової техніки, чотири пункти управління, один склад боєприпасів, вісім артилерійських засобів на вогневих позиціях, два засоби протиповітряної оборони, одну радіолокаційну станцію та чотири станції радіоелектронної боротьби противника.

Нагадаємо, 20 червня росіяни вночі поцілили "шахедами" у критично важливий об‘єкт у Львові. Місцева влада повідомляла про три влучання й пожежу на місці події. Згодом у Львові на місці "прильоту" виявили тіла трьох загиблих на завалах багатоквартирного будинку.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 06.07.2023 08:01