Фото: Офіс президента

Зеленський обговорив із делегацією парламенту Естонії військову підтримку України та безпекову угоду

У вівторок, 26 березня, президент Володимир Зеленський у Києві провів зустріч із делегацією Рійгікогу (парламенту) Естонії на чолі зі спікером Лаурі Хуссаром.

Про це повідомила прес-служба Офісу президента.

Український гарант наголосив, що цей візит є черговим важливим сигналом підтримки України з боку Естонії в протистоянні повномасштабній російській агресії.

"Ми вдячні естонському керівництву й народу, який з нами з першого дня цієї трагедії, якою є повномасштабна війна. Важливо, що у вас чудові відносини з нашим спікером і ви мали серйозний дружній діалог. Ми дуже раді всіх вас бачити в Україні", – заявив президент.

До того ж, за інформацією ОП, очільник держави особливо привітав ініціативу Естонії щодо єдиного внеску партнерів розміром 0,25% ВВП на військову допомогу Україні.

Крім того, у ході зустрічі сторони обговорили питання подальшої підтримки нашої країни з боку Естонії, а також нагальні військові потреби України. Окрему увагу було приділено темі використання заморожених російських активів на користь України.

"Для України важливо, що Естонія працює над спрямуванням російських активів на користь захисту та відновлення життя в Україні. Зокрема, парламент Естонії в першому читанні ухвалив законопроект", — зауважили в ОП.

Також співрозмовники обговорили прогрес у підготовці двосторонньої безпекової угоди на виконання Спільної декларації G7.

Нагадаємо, 24 березня президент Володимир Зеленський провів телефонну розмову з прем’єр-міністром Королівства Іспанія Педро Санчесом. Лідери обговорили низку важливих питань.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 26.03.2024 21:42