Фото: Володимир Зеленський\Telegram

Зеленський обговорив із Сунаком новий пакет допомоги Україні та конфіскацію російських активів

У вівторок, 23 квітня, президент Володимир Зеленський провів телефонну розмову із прем'єр-міністром Великої Британії Ріші Сунаком.

У власному Telegram-каналі очільник держави розповів, що у ході перемовин Сунак повідомив про виділення найбільшого досі пакета оборонної підтримки обсягом пів мільярда фунтів стерлінгів. За словами Зеленського, у цьому пакеті підтримки Британія надасть нашій країні ракети Storm Shadow та ракети інших типів, сотні одиниць бронетехніки та плавзасобів, а також боєприпаси.

"Вдячний Великій Британії та особисто Прем’єр-міністру за прояв такої рішучої підтримки, а також за готовність і надалі розвивати оборонну співпрацю, особливо з акцентом на морських і далекобійних спроможностях", — наголосив Зеленський.

До того ж під час перемовин сторони обговорили необхідність створення дієвої моделі конфіскації російських активів і поділилися очікуваннями від майбутнього Саміту миру у Швейцарії та саміту Європейської політичної спільноти у Великій Британії.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Велика Британія виділить Україні найбільший в історії пакет військової допомоги Україні на 500 мільйонів фунтів стерлінгів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 23.04.2024 13:28