Фото: Офіс президента України

Зеленський обговорив спільне виробництво безпілотників з президентом Фінляндії

Президент Володимир Зеленський та лідер Фінляндії Александр Стубб обговорили українсько-фінську оборонну співпрацю. Зокрема, йшлося про спільне виробництво дронів.

Як повідомляє прес-служба Офісу президента, зустріч лідерів держав відбулася у вівторок, 24 вересня, у Нью-Йорку Сполучених Штатів Америки. Так, головними темами зустрічі були ситуація на полі бою, українські оборонні потреби та міжнародна співпраця.

Зеленський розповів Стуббу про потребу у посиленні протиповітряної оборони України, зокрема у необхідності постачання переносних зенітно-ракетних комплексів. 

"Лідери також обговорили, які саме міжнародні зусилля потрібні заради досягнення тривалого й справедливого миру для України, та роль Глобального Півдня в цьому процесі", — додали в ОП.

Зокрема, у ході розмови Зеленський наголосив, що Києву важливо отримати від партнерів дозвіл і засоби для ударів вглиб російської території. Також на зустрічі лідери обговорили українсько-фінську оборонну співпрацю, окремо йшлося про спільне виробництво дронів та обмін досвідом між країнами у цій сфері.

Нагадаємо, раніше у Сполучених Штатах Зеленський провів зустріч з президентом Туреччини Реджепом Тайїпом Ердоганом. Сторони обговорити подальший розвиток стратегічного партнерства між державами.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 25.09.2024 12:25