Володимир Зеленський під час виступу на "Рамштайні". Скріншот із відео

Зеленський озвучив на "Рамштайні" втрати Росії під час української операції в Курській області

Росія втратила шість тисяч солдатів убитими та пораненими за місяць операції Збройних сил України в Курській області. Зараз під контролем українських сил перебуває приблизно 1 300 квадратних кілометрів території Росії.

Про це повідомив президент Володимир Зеленський під час виступу на засіданні Контактної групи з питань оборони України на авіабазі "Рамштайн".

"Станом на зараз, протягом місяця, Росія втратила близько шести тисяч солдатів убитими та пораненими. Це лише в Курській області. А також десятки тисяч окупантів в інших зонах бойових дій", — сказав президент.

Також Зеленський повідомив, що Збройні сили України контролюють територію у 1 300 квадратних кілометрів в Курській області.

"Сюди входить, зокрема, понад сотня населених пунктів. Значна частина цієї території була покинула військовими Російської Федерації, а значна частина була взята в боях. Ми перегорнули гру, ми витискаємо війну на територію Росії завдяки нашому контрнаступу", — наголосив очільник держави.

Варто зазначити, що український президент виступав на "Рамштайні" першим. Очільник Пентагону Ллойд Остін традиційно відкрив засідання й одразу передав слово Володимиру Зеленському.

Нагадаємо, що, за інформацією аналітиків американського Інституту вивчення війни, наступальні й оборонні можливості росіян на Донеччині тепер залежать також і від ситуації в Курській області. Вторгнення українських військ у цей регіон Росії вплинуло на весь театр воєнних дій і визначатиме його надалі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 06.09.2024 11:56