Фото: Офіс президента

Зеленський озвучив одну з головних причин дефіциту безпеки у небі України

На сьогодні однієї із головних причин дефіциту безпеки в небі України є — замала кількість рішень західних партнерів про спільну роботу та спільний захист.

Про це повідомив президент Володимир Зеленський під час вечірнього відеозвернення.

За його словами, напередодні зими дуже важливими є посилення протиповітряної оборони України, щоб наша держава змогла ефективніше відбивати рашистські атаки. 

"Ми бачимо, що однією з головних причин дефіциту безпеки в небі України, і зокрема поруч із кордонами НАТО — наших сусідів, — є дефіцит рішень про спільну роботу, про спільний захист. Те, що працює в небі Близького Сходу й допомагає обороні Ізраїлю, може працювати та в небі нашої частини Європи — в Україні, так само допомагаючи рятувати життя. Є спеціальні технічні рішення, є  цілком дієва тактика", — наголосив Зеленський.

Гарант зауважив, що фронт має бути ще посилений, а "далекобійність нарешті має бути забезпечена саме так, як це потрібно для завершення цієї війни".

"Сьогодні ми говорили зокрема й про це з Марком Рютте, ми будемо й надалі переконувати всіх партнерів у тому, що треба впровадити — що треба для результативного захисту неба", — резюмував Зеленський.

Нагадаємо, видання The Telegraph заявило, що Україна і досі не отримала дозвіл на удари вглиб країни-агресорки Росії ракетами Storm Shadow через некомпетентність нового прем’єр-міністра Великої Британії Кіра Стармера.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 03.10.2024 19:59