Фото: Офіс президента

Зеленський підпише у Німеччині із Шольцом безпекову угоду, — ЗМІ

Президент Володимир Зеленський 16 лютого зустрінеться з канцлером Німеччини Олафом Шольцом. Очікується, що між країнами буде підписано двосторонню безпекову угоду.

Про це повідомляє видання Faz.net.

Джерело зазначає, що на п'ятницю також запланований візит Зеленського до Парижа для зустрічі з лідером Франції Еммануелем Макроном. Потім український президент з'явиться на Мюнхенській безпековій конференції в суботу.

Зеленський зустрінеться з Шольцом

Представник уряду в Берліні підтвердив зустріч Зеленського із канцлером Шольцом. Очікується, що, як і у Франції, буде підписано двосторонню безпекову угоду. Ці угоди датуються самітом НАТО у столиці Литви Вільнюсі у липні 2023 року. Там глави країн та урядів оборонного альянсу домовилися, що окремі держави-члени укладуть довгострокові угоди щодо безпеки з Україною.

Також на Мюнхенській безпековій конференції, плануються двосторонні зустрічі. Зеленський проведе одну з них із віце-президентом США Камалою Харріс. Своєю чергою Білий дім оголосив про розмову між ними у суботу ввечері та у середу в офіційній програмі віце-президента під час її візиту до Німеччини. Харріс також зустрінеться із Шольцом у Мюнхені.

Нагадаємо, 12 січня Україна та Велика Британія підписали безпековий договір. Угода діятиме до вступу в НАТО. Документ під назвою "Угода про співробітництво у сфері безпеки між Україною і Сполученим королівством Великої Британії та Північної Ірландії" підписали президент України Володимир Зеленський та прем’єр-міністр Британії Ріші Сунак після переговорів, які відбулися у Маріїнському палаці в Києві.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 15.02.2024 16:39