Фото: сайт президента

Зеленський повідомив про нові успіхи у зміцненні ППО України (відеозвернення)

У четвер, 9 листопада, президент Володимир Зеленський вкотре звернувся до українців. Він, зокрема наголосив, що наша держава продовжує зміцнювати протиповітряну оборону перед прогнозовано складним зимовим періодом.

Текст звернення з'явився на сайті президента. Зеленський подякував Азербайджану за допомогу українській енергетиці. 

"Ми розуміємо, що цієї зими складнощі можуть бути не меншими, ніж торік. Ми готуємось. І підтримка України, наших людей, нашої енергетики є критично важливою. Ми працюємо й з усіма партнерами заради систем ППО для України — стараємося фактично щотижня додавати сили нашому повітряному щиту", — наголосив лідер держави.

Зеленський також назвав найгарячіші напрямки за добу — Авдіївський, Марʼїнський, Куп'янський, Бахмутський. 

"Вдячний усім нашим бригадам, кожному підрозділу за стійкість, за силу, за знищення окупантів. Південні напрямки — хлопці, я вам дякую за вашу міцність. Наша артилерія, наші ракетні війська та кожен, хто допомагає в спеціальних службах, – я дякую вам за влучність. Є результати, які надихають. Буде більше", — резюмував глава України.

Раніше речник командування Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат заявив, що в Україні "щільної" протиповітряної оборони зараз немає фактично ніде.

Додамо, нещодавно представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов зазначав, що, попри те, що росіяни поновлюють запаси ракет, повернутися до запасів рівня початку 2022 року вони не зможуть. За даними ГУР, це означає, що, якщо рашисти довгий період не б'ють ракетами, то вони не просто чекають, а накопичують цей вид озброєння.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 09.11.2023 20:01