Фото: Офіс президента

Зеленський повідомив про нову модель взаємодії з Францією: подробиці

У суботу, 12 жовтня, президент Володимир Зеленський заявив, що розраховує на результат у домовленостях із Францією. Країни планують створити в Україні спільне виробництво озброєння.

Про це йдеться у вечірньому зверненні глави держави. Зеленський повідомив, що у Франції сторони говорили про нову модель взаємодії, а саме про створення спільних українсько-французьких виробництв у нашій державі. 

"На рівні міністерств оборони це опрацьовується. Вже працює данська модель, коли уряди держав-партнерів залучають інвестиції у виробництво зброї, а нову, французьку модель ми розглядаємо як можливість залучати інвестиції у створення саме нових виробництв. Дуже розраховуємо на цей результат для України, і це персональне завдання для міністра оборони, для Мінстратегпрому — забезпечити виконання всіх наших домовленостей", — йдеться у заяві Зеленського.

Раніше повідомлялось, що у першій половині 2025 року Париж передасть Києву модернізовані винищувачі Mirage 2000. Літаки будуть оснащені новим обладнанням.

Також на початку жовтня стало відомо, що Франція передасть Україні 12 артилерійських установок Caesar від франко-німецької оборонної групи KNDS. Напередодні було укладено відповідний контракт.

Нагадаємо, у червні президент Франції Еммануель Макрон повідомляв, що Париж дозволив Україні завдавати удари по території Росії французькою зброєю. Французький лідер запевнив, що Київ може використовувати французьку зброю для ударів по країні-агресорці Росії.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Війна, 12.10.2024 22:17