Фото: Офіс президента України

Зеленський розповів про ситуацію в Курській області

У суботу ввечері, 12 жовтня, президент Володимир Зеленський провів розмову з головнокомандувачем Збройних сил Олександром Сирським. Глава держави заслухав доповідь щодо всіх напрямків на передовій і Курської операції.

Текст звернення з'явився на сайті президента України.

"Покровський напрямок — молодці. Кожен солдат, кожен сержант, кожен офіцер, який забезпечує захист наших позицій", — написав він.

За словами Зеленського, загалом Донеччина і Запорізький напрямок — це дуже складні умови та жорсткі дії ворога. Але стійкість українських підрозділів, за словами українського лідера, має вирішальне значення. Саме від стійкості України все залежить.

"Щодо Курської операції: були намагання Росії відтиснути наші позиції, але тримаємо визначені рубежі", — додав Володимир Зеленський.

Нагадаємо, що, за інформацією аналітиків американського Інституту вивчення війни, російські війська посилили контратаки у Курській області. Вони намагаються витіснити українські сили до того, як погіршення погодних умов обмежить їхні маневри на полі бою.

Раніше повідомлялось, що у Курській області тривають активні бої. Там ситуація дуже швидко змінюється, позиції переходять від одних до інших. Тому не варто робити поспішних висновків стосовно того, що відбувається на території Росії.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 12.10.2024 21:24