Фото ілюстративне. Джерело: росЗМІ

"Дуже велика динаміка": в Центрі протидії дезінформації розповіли про ситуацію в Курській області

У Курській області тривають активні бої. Там ситуація дуже швидко змінюється, позиції переходять від одних до інших. Тому не варто робити поспішних висновків стосовно того, що відбувається на території Росії.

Про це повідомив керівник Центру протидії дезінформації Андрій Коваленко.

"У Курській області тривають активні бої. Після того, як Сили оборони частково повернули позиції, куди влізли росіяни, вони розпочали знову посилати колони на штурм", — зазначив він.

За його словами, бойові дії на цій ділянці фронту динамічні, маневри відбуваються постійно, вони характерні для лісистої місцевості.

"Дуже велика динаміка, тому важливо не фіксуватися на якихось висновках як остаточних. Важкі бої, постійно ситуація змінюється, російські воєнкори, між іншим, узагалі намагаються тему "засушити", бо не виходить все як хотілося їм", — підсумував Андрій Коваленко.

Як відомо, українські військові вже майже два місяці ведуть наступ у Курській області. Зокрема, в середині вересня Збройні сили України прорвали нову ділянку російського кордону в Курській області — на захід від підконтрольних територій у напрямку населеного пункту Веселе Глушківського району.

Нагадаємо, що, за інформацією. аналітиків американського Інституту вивчення війни, російські війська посилили контратаки у Курській області. Вони намагаються витіснити українські сили до того, як погіршення погодних умов обмежить їхні маневри на полі бою.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 12.10.2024 12:13